Alla inlägg under juni 2010

Av Dan Krantz - 16 juni 2010 08:08

visst har du någon gång funderat över vad är det som gör att vissa företag utvecklas och mår bra medan andra bara verkar tyna bort. Det finns rationella förklaringar till detta. Företag, precis som människor, går igenom olika faser i sin utveckling... barndom, ungdom, vuxenliv och ålderdom. När ett företag är nytt så finns det en naiv och lekfull sida. De som jobbar med det drivs av övertygelse och engagemang. Alla drar åt samma håll, det är roligt att jobba. Mer och mer utvecklas och byggs det fungerande kundrelationer och företaget stabiliseras. En del av de som startade företaget finns med, en del har lämnat, nya medarbetare har tillkommit. Företaget växer och utvecklas och mår bra. Därefter kommer stabiliseringsperioden... vuxenlivet. Företaget har växt och det har införts mycket rutiner för att allt ska fungera. Fortfarande finns det personer med som startade det hela en gång i tiden. Men de drivs inte längre av övertygelse och engagemang utan känner att de blivit en mindre del av den stora helheten. Nya krafter har kommit till som vill driva utvecklingen åt andra håll och det börjar utvecklas skeptiska farhågor i vissa delar. Inom företaget börjar det nu utkristallisera sig grupperingar som vill åt olika håll. Dessa krafter börjar kämpa om makten att förändra. När en sida slutligen har vunnit så infaller de första ålderstecknen, det blir en trött, självgod och väldigt tung organisation. Åren går och till sist dör organisationen.

Precis som med människor lever en organisation ett liv. Till skillnad från människor går organisationer att vitalisera och nystarta hela tiden.

Behöver du en nystart i ditt företag? Behöver du får mer engagemang i personalgruppen? Vill ditt företag hitta lekfullheten och glädjen igen? Då ska du kontakta mig, jag genomför hel och halvdagsseminarier, med tema inspiration och engagemang, för företag och organisationer som vill utveckla ett gott och vitalt arbetsliv... skicka ett mail till info@xercis.se eller slå en signal på 0470-788830


Av Dan Krantz - 15 juni 2010 21:49

... om allt går som det ska så kommer hemsidan version 1 att ligga ute under morgondagen. Den som vill får gärna komma med synpunkter.


Idag har det dykt upp ett nytt projekt som jag förhoppningsvis kan utveckla så småningom. Just nu är det för tidigt att säga något om det men vi får se vad som händer.





Av Dan Krantz - 12 juni 2010 12:02

Jag har ju som jag tidigare skrivit om kontakt med många olika konsultföretag och solokonsulter som jobbar inom olika branscher men jag vill ha kontakt med fler. Så är du konsult och har ett företag är du välkommen att kontakta mig.


Jag har planer på att göra ett nytt koncept för små och medelstora konsultbolag där kunderna själva ska kunna komponera det lag de vill jobba med. Så oavsett vad du jobbar med så är jag intresserad av kontakt med dig.


Läser du det här och inte driver något eget bolag kan du iallafall höra av dig om du har ett område där du kan sägas vara lite av en expert. 

Av Dan Krantz - 12 juni 2010 11:18

... så tänker jag på att det är inte alltid de bästa vinner. Det kunde man se tydligt på fotbollsVM igår. Det gäller att ha en bra idé om vad man vill ... tro på den och kämpa på. 


Viljan är en kraft som är svår att tygla både för den som bär den och för den som ska stå emot den.

Av Dan Krantz - 12 juni 2010 11:16

När två personer i ett företag alltid tycker lika är den ena onödig.

William Wrigley Jr

Av Dan Krantz - 10 juni 2010 08:31

Nu har jag gjort loggan klar och stommen till hemsidan. Nu ska det inte dröja allt för länge innan det hela kommer upp på Internet. Jag har lagt ut den men det tar tydligen någon dag innan domänen är riktigt klar... förmodligen väntar de på min betalning som har skett idag   

Av Dan Krantz - 10 juni 2010 08:22

Framgång är inte nyckeln till lycka - lycka är nyckeln till framgång. Om du älskar vad du gör så kommer du bli framgångsrik
 
Herman Cain

Av Dan Krantz - 8 juni 2010 10:16

Jag hjälper företag med att komma igång på ett bra sätt med sitt systematiska arbetsmiljöarbete. För att detta arbete ska kunna genomföras på bästa sätt ska alla medarbetare få möjlighet att medverka.

Första steget är undersökningen.

Var står vi idag? Vilka risker gällande olycksfall och ohälsa finns? Vem ansvarar för vad? Hur ser organisationen ut? Hur arbetar vi vidare?

Andra steget är riskbedömningen.

Riskbedömningen ska dokumenteras skriftligt och företagets samtliga processer och rutiner gås igenom. Riskbedömningsdokumentet ska vara ett levande dokument som finns tillgängligt för medarbetarna och som ständigt uppdateras.

Tredje steget är åtgärdsplanen.

Utifrån riskbedömningen upprättas en åtgärdsplan. Även åtgärdsplanen är ett levande dokument som ska följas upp och gås igenom. Åtgärdsplanen ska presenteras för alla medarbetare så att alla kan vara delaktiga i uppföljningsarbetet.

Fjärde steget är kontroll.

Alla handlingsplaner som upprättats i åtgärdsplanen ska följas upp och utvärderas och varje år ska en revision ske gällande det systematiska arbetsmiljöarbetet. Där alla faserna gås igenom.


Företag som arbetar strategiskt och målmedvetet med sitt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsen får en friskare, delaktig och välmående organisation. Därför är det viktigt att du också snabbt sätter igång det här arbetet.

Ovido - Quiz & Flashcards