Alla inlägg den 17 juni 2010

Av Dan Krantz - 17 juni 2010 16:32

ligger hemsidan äntligen ute ... och de nya kontaktuppgifterna till mig är ...


info@xercis.se

eller

dan.krantz@xercis.se


adressen till hemsidan www.xercis.se


Idag har jag även fått en kontakt som kanske kan leda till ett intressant samarbete i framtiden. Mer om detta i nästa vecka.

Av Dan Krantz - 17 juni 2010 09:30

Svenskt Näringsliv har undersökt hur företagen gör när de ska rekrytera ny personal. Det absolut vanligaste sättet är att fråga runt bland anställda, kunder och leverantörer. Hela 75% av jobben tillsätts på detta sätt. Ett annat intressant svar som man fick genom undersökningen var att endast 49% av de tillfrågade vände sig till arbetsförmedlingen.

Med tanke på dessa siffror visar det med tydlighet att om man vill ha jobb så är det bättre att använda sig av sitt nätverk av vänner och bekanta än att förlita sig på myndigheten.

Av Dan Krantz - 17 juni 2010 09:21

vi har haft en ganska orörlig arbetsmarknad här i Sverige men den trenden är tydligen på väg att brytas. TCO har precis nyligen presenterat en undersökning som visar att ca 50% av de tillfrågade skulle vilja byta jobb om de bara kunde få chansen att vidareutbilda sig. Även Poolia har gjort en undersökning som visar att 30% av tjänstemännen i den privata sektorn vill byta arbetsgivare inom ett år och om man tittar åldersmässigt på det hela blir siffran 36% för de som är under 26 år.

Det är viktigt att tänka på det här i ett sammanhang där vi går in i ett skede där det kommer att bli arbetskraftsbrist. Kampen om arbetskraften kommer att bli tuff och det är viktigt att du som arbetsgivare kan erbjuda dina anställda bra villkor och intressanta jobb.

Ovido - Quiz & Flashcards