Alla inlägg den 18 juni 2010

Av Dan Krantz - 18 juni 2010 11:55

Nu är ju fotbolls VM så aktuellt att inte ens jag kan låta bli att skriva om det. En av de som varit mycket i hetluften är ju Diego Maradona. Alla tycker något om Maradona, alla har en åsikt men det spretar väldigt mycket. En del tycker att Maradona är ett förvuxet barn, en clown och en pajas. Andra tycker att han är ett geni som åter kommer att föra sitt Argentina till en triumf.


Min åsikt är att Maradona uppträder som en ledare ska uppträda. Han är engagerad, han bryr sig, han ser alla spelarna, han pratar med dem, han vägleder dem och han visar vägen. Att han dessutom gör det med lite humor, glädje och känsla gör absolut inte saken sämre. Maradona visar på sitt sätt att leda att med kärlek, egagemang och inlevelse så kan man åstadkomma underverk. Jag tycker att Diego Maradona är värd en eloge för sitt fina ledarskap. Han jobbar med idel världsstjärnor som har egna viljor och stora egon och han får dem att samarbeta på ett underbart sätt. Däri finns mycket att lära om ledarskap.


Som exempel på motsatsen, fundera över den franska truppen och deras kylige ledare, Raymond Domenech, och hans sätt att leda truppen. Han hade ryggen mot spelarna på bänken hela tiden. Han har inte skapat lagkänsla eller glädje i spelet och då händer inget. Jag tycker det här visar på två väldigt skilda ledarstilar och fundera nu på vad värme, omtanke, engagemang och glädje skulle kunna göra i din organisation.

Ovido - Quiz & Flashcards