Alla inlägg den 26 juli 2010

Av Dan Krantz - 26 juli 2010 11:30

Idag funderar jag på företag och motivation. Vad gör ditt företag för att få motiverade medarbetare. Jag har en bild av att när det snurrar på bra ute på företagen så funderas det inte så mycket kring hur människor mår eller känner för det de ska göra. De flesta företag springer på och glömmer ofta bort hur viktigt det är att ha en motiverad medarbetarkår. Motiverade medarbetare gör bra jobb ännu bättre. De hanterar dina goda kundrelationer på ett sätt att du får WOW-kunder. Det är helt enkelt så att motiverad personal lyfter ditt företag till höjder som inte ens du trodde var möjliga.

Hur jobbar man då för att få motiverade medarbetare?

Det finns några grundläggande och väldigt enkla tips som jag här kommer att dela med mig av.

  • Se till att ni sätter gemensamma mål. Mål ska inte bara sättas i slutna styrelserum, de ska kommuniceras med personalen. Ofta när personalen är med och sätter målen blir målen tuffare än någon kunde ana.
  • Tala om hur det går. Ha ett månadsmöte när alla får reda på hur det går. Bryt ner målen i ett antal nyckeltal som blir lätt att förstå för medarbetarna.
  • Var synlig. Alla chefer eller ledare i organisationen måste synas i verksamheten. Tala med medarbetarna, fråga efter deras kunskap och va en god förebild, dela med dig av din kunskap.
  • Belöna bra prestationer. I många organisationer glömmer man bort att belöna bra prestationer, då är det inte lika viktigt att upprepa dem. 
  • Ha kul i organisationen. Gör något kul tillsammans och gör det regelbundet. Ha ett afterwork i månaden och/eller bjud på företagsfrukost varje måndagsmorgon. Gör det lustfyllt och trevligt att va medarbetare på ditt företag.

Detta var några tips ... det finns mycket att göra i arbetet med att få en engagerad och motiverad personal. På Xercis ordnar jag kvällsseminarier för företag som vill arbeta aktivt för att få en motiverad medarbetarstab som får just ditt företag att uträtta storverk... ta kontakt med info@xercis.se 


Ovido - Quiz & Flashcards