Alla inlägg den 12 juli 2010

Av Dan Krantz - 12 juli 2010 14:29

3 frågor som man kan använda tex i sina medarbetarsamtal. Det är frågor som fungerar i alla mellanmänskliga relationer.


"Vad får du av mig som du behöver?"

"Vad får du av mig som du inte behöver?"

"Vad behöver du av mig som du inte får?"

Av Dan Krantz - 12 juli 2010 12:17

Svenskt Kvalitetsindex har under juni månad telefonintervjuat ca 4000 personer för att höra hur nöjda de är med jobben. De som intervjuats har fått ange hur nöjda eller missnöjda de är med arbetsförhållanden, organisation, samarbete, förhållande till ledningen och närmaste chefen. Det man kan konstatera är att nöjdhetsindex har minskat från 72,7 till 71 på en skala 1 - 100 vilket är minskning med 1,7 enheter jämfört med förra året.


Det betyder att det finns en hel del för företagen att jobba med när det gäller att få en personal som trivs och utvecklas hand i hand med företaget de jobbar på. Med tanke på att det under de närmaste åren kommer att bli en kamp om arbetskraften betyder detta att det är de företagen som bäst jobbar med trivsel i sitt företag som kommer att bli de framtida vinnarna.


Behöver ditt företag hjälp och stöd i arbetet med att utveckla en välmående och hälsosam arbetsplats får ni gärna höra av er till info@xercis.se mitt jobb är att skapa arbetsplatser där människor trivs och utvecklas.

Ovido - Quiz & Flashcards